Pensionarii din România trăiesc într-o situație dificilă, iar pandemia și evenimentele mondiale recente au dus la dublarea prețurilor la utilități, ratele dobânzilor la împrumuturi, alimente și multe altele.

Marcel Ciolacu, Marius Budăi și Simona Bucura Oprescu sunt acuzați că mint în privința recalculării pensiilor și a măririlor promise, iar pensionarii se confruntă cu dificultăți financiare și lipsa hranei. Recalcularea pensiilor este considerată o mascaradă, deoarece se crede că aceste măsuri nu vor aduce beneficii reale pensionarilor, iar orice creștere a veniturilor va fi anulată de scumpirea alimentelor și medicamentelor. Pensionarii sunt printre cei mai afectați de situația economică, iar lipsa banilor și inflația ridicată fac ca pensiile să fie insuficiente pentru a asigura o bătrânețe decentă.

În România există peste 4,650 milioane de pensionari care trăiesc cu venituri sub 1.400 de lei, iar în unele județe pensia medie este chiar sub acest prag. Bătrânii din România care primesc pensie de la Casa Națională se confruntă cu sărăcie și dificultăți financiare. Partidele PSD și PNL sunt criticate pentru gestionarea proastă a situației economice din țară.