Generalul în rezervă Florian Coldea, fostul șef al Serviciului Român de Informații (SRI), este suspectat într-un dosar de trafic de influență în instanțe, împreună cu Dumitru Dumbravă, fostul șef al direcției juridice din SRI, și avocatul Doru Trăilă. Aceștia sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani legate de cazul omului de afaceri Cătălin Hideg.

Procurorul Mihaela Iorga Moraru, șefa Secției I a DNA de combatere a corupției, instrumentează dosarul. Casa de avocatură a lui Doru Trăilă a încheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea în instanță, din care Hideg a plătit 100.000 de euro către Florian Coldea. Se susține că Trăilă și consultanții Coldea și Dumbravă i-ar fi promis lui Hideg că îl ajută să obțină o condamnare cu suspendare și să îi fie ridicat controlul judiciar.

Omul de afaceri Cătălin Hideg a declarat că Coldea și Dumbravă i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru „optimizarea” dosarului său de corupție aflat în instanță. Hideg a încheiat un contract cu aceștia, iar ulterior a făcut denunț la DNA. Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul celor trei, a fost prezent și el la sediul DNA în aceeași zi.