În doar două zile, la secția ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon ar fi murit aproape 20 de pacienți, în mod suspect. Medicii sunt acuzați că ar fi micșorat în mod deliberat doza de noradrenalină prescrisă, substanță vitală pentru pacienți. Ministrul Sănătății a confirmat că a fost informat despre aceste zvonuri și a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificare.

Managerul spitalului a fost informat că un asistent medical a semnalat că 20 de pacienți ar fi decedat în perioada 4-7 aprilie din cauza unei administrări incorecte a unui medicament. Conducerea spitalului a format o comisie medicală pentru verificarea acuzațiilor, iar Corpul de Control al Ministrului Sănătății se va implica și el în investigație.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au demarat o anchetă în urma unei sesizări privind moartea suspectă a pacienților internați la secția ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon. Personalul medical din spital susține că medicii ar fi micșorat dozele de noradrenalină, chiar împotriva refuzului asistentelor, ceea ce a dus la decesul pacienților. Colegiul Medicilor din Municipiul București va fi implicat în investigație, iar concluziile vor fi transmise și altor instituții abilitate.