Lovitură fabuloasă pe care a dat-o Simona Halep! Vestea extraordinară primită de la Comitetul Olimpic ITF

Simona Halep are șanse reale să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc între 26 iulie și 14 august, după anunțul făcut de Comitetul Olimpic ITF. Federația Română de Tenis a depus dosare la Comitetul Olimpic ITF, pentru a obține derogări pentru Simona Halep și Irina Begu, pentru ca acestea să

Lovitură fabuloasă pe care a dat-o Simona Halep! Vestea extraordinară primită de la Comitetul Olimpic ITF

Simona Halep are șanse reale să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc între 26 iulie și 14 august, după anunțul făcut de Comitetul Olimpic ITF.

Federația Română de Tenis a depus dosare la Comitetul Olimpic ITF, pentru a obține derogări pentru Simona Halep și Irina Begu, pentru ca acestea să poată participa la JO.

Comitetul Olimpic ITF a ajunțat că Simona Halep este eligibilă pentru JO 2024

Simona Halep a spus de multe ori că visul ei este să mai participe la o ediție a Jocurilor Olimpice. A făcut-o o singură dată, în 2012, la Londra. În 2016 a absentat la Rio de Janeiro din cauza pericolului constituit de virusul Zika, iar cinci ani mai târziu, la Tokyo, ca urmare a pandemiei de covid-19.Federația Română de Tenis a depus dosarul pentru ca dubla câștigătoare de turnee de Mare Șlem să obțină o derogare și să primească wildcard pentru Paris 2024, în contextul în care nu îndeplinea criteriile de eligibilitate. Iar Comitetul Olimpic ITF a dat răspunsul.

„Comitetul a decis că sunt suficiente motive pentru ca aceste două cereri și, implicit, ca aceste două jucătoare să fie eligibile pentru România la turneul de tenis din cadrul JO Paris 2024. Asta dacă întrunesc toate celelalte criterii de calificare în luna iunie”, a anunţat instituția.

Pentru a îndeplini criteriul clasamentului, Halep trebuie să câștige 150 de puncte până pe 10 iunie

Lucrurile nu sunt, însă, atât de simple, în ceea ce o privește pe Simona. Un jucător poate primi wildcard pentru Jocurile Olimpice numai dacă este situat între primii 400 din lume. În acest moment, Halep este pe 1.149, cu doar 10 puncte.

Ca să ajungă între primele 400 de jucătoare în clasamentul mondial,

 » Citește toată știrea aici…