George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a declarat ferm că partidul său se opune categoric oricărei majorări a Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) sau a altor taxe și impozite. În cadrul unei conferințe de presă organizate ieri, Simion a subliniat că o astfel de măsură ar avea un impact negativ asupra economiei și ar împovăra și mai mult cetățenii și mediul de afaceri.

Poziția AUR împotriva majorării taxelor

„Ne opunem majorării TVA sau altor taxe,” a declarat George Simion. „În contextul actual, majorarea impozitelor ar fi o greșeală gravă, care ar afecta negativ atât consumul, cât și investițiile.” Liderul AUR a subliniat că soluția pentru creșterea veniturilor bugetare nu este creșterea taxelor, ci îmbunătățirea colectării și reducerea evaziunii fiscale.

Impactul economic al majorării TVA

Simion a avertizat că o eventuală majorare a TVA ar duce la creșterea prețurilor bunurilor și serviciilor, afectând puterea de cumpărare a populației. „Românii deja se confruntă cu creșteri de prețuri și o inflație ridicată. Majorarea TVA ar înrăutăți și mai mult situația, lovind în special în cei cu venituri mici și medii,” a explicat el.

Alternativa propusă de AUR

În locul creșterii taxelor, George Simion a propus o serie de măsuri alternative pentru a crește veniturile bugetare și a stimula economia:

  1. Combaterea evaziunii fiscale: Intensificarea eforturilor de combatere a evaziunii fiscale și a economiei subterane, care reprezintă o pierdere semnificativă pentru bugetul de stat.
  2. Optimizarea cheltuielilor publice: O mai bună gestionare a resurselor publice și eliminarea risipei din sectorul public, prin eficientizarea cheltuielilor și reducerea birocrației.
  3. Stimularea investițiilor: Crearea unui mediu favorabil pentru investiții, prin reducerea barierelor birocratice și oferirea de facilități fiscale pentru investitori.
  4. Sprijinirea IMM-urilor: Acordarea de sprijin și facilități pentru întreprinderile mici și mijlocii, care sunt motorul creșterii economice și al creării de locuri de muncă.

Reacții din partea publicului și analiștilor

Declarațiile lui George Simion au fost primite cu interes de către public și experți. Mulți cetățeni și antreprenori au salutat poziția AUR, considerând că o majorare a TVA ar fi o povară suplimentară într-o perioadă deja dificilă. „Este bine că cineva se opune creșterii taxelor. Avem nevoie de măsuri care să sprijine economia, nu să o îngreuneze,” a declarat un proprietar de afacere locală.

Totuși, analiștii economici au avertizat că soluțiile propuse de Simion trebuie implementate cu grijă pentru a evita dezechilibrele bugetare. „Combaterea evaziunii fiscale și optimizarea cheltuielilor publice sunt obiective esențiale, dar necesită timp și efort susținut. Este important ca guvernul să găsească un echilibru între necesitatea de a finanța serviciile publice și stimularea economiei,” a comentat un analist financiar.

George Simion și Alianța pentru Unirea Românilor se poziționează ferm împotriva majorării TVA sau altor taxe, propunând în schimb măsuri alternative pentru creșterea veniturilor bugetare și stimularea economiei. Poziția AUR reflectă preocuparea pentru impactul asupra cetățenilor și mediului de afaceri, dar și nevoia de reforme structurale pentru a asigura sustenabilitatea financiară a României. Rămâne de văzut cum vor evolua discuțiile și dacă propunerile alternative vor fi adoptate de autorități.