George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a adus în discuție o problemă presantă pentru mulți români: pensiile mici în contextul prețurilor ridicate. În cadrul unei conferințe de presă recente, Simion a criticat vehement situația actuală, subliniind că nivelul pensiilor este insuficient pentru a asigura un trai decent pentru pensionari, în special în condițiile unei inflații crescute.

Critica sistemului de pensii

„Pensiile sunt ridicol de mici din cauza prețurilor mari,” a declarat George Simion. Liderul AUR a explicat că inflația galopantă și creșterea constantă a costurilor de trai au erodat puterea de cumpărare a pensionarilor. „Este inacceptabil ca cei care au muncit o viață întreagă să trăiască în sărăcie din cauza incapacității statului de a gestiona economia și de a controla prețurile,” a spus el.

Impactul asupra pensionarilor

Simion a subliniat că mulți pensionari se confruntă cu dificultăți majore în acoperirea cheltuielilor zilnice, cum ar fi alimentele, medicamentele și utilitățile. „Majoritatea pensionarilor sunt nevoiți să facă sacrificii imense pentru a-și asigura nevoile de bază. Această situație este inacceptabilă și necesită măsuri urgente,” a adăugat el.

Propuneri pentru îmbunătățirea situației pensionarilor

Pentru a aborda problema pensiilor mici, George Simion a prezentat câteva propuneri concrete menite să îmbunătățească situația financiară a pensionarilor:

  1. Majorarea pensiilor: Simion a solicitat o creștere semnificativă a pensiilor, astfel încât acestea să reflecte costurile actuale ale vieții. „Pensiile trebuie ajustate în funcție de inflație și de creșterea prețurilor, pentru a asigura un trai decent pensionarilor,” a afirmat el.
  2. Controlul prețurilor: Liderul AUR a propus măsuri pentru controlul și reducerea prețurilor la produsele de bază și medicamente, pentru a diminua presiunea financiară asupra pensionarilor.
  3. Subvenții pentru utilități: O altă propunere vizează acordarea de subvenții pentru utilități, cum ar fi electricitatea și gazele naturale, pentru pensionarii cu venituri mici.
  4. Reformarea sistemului de pensii: Simion a subliniat necesitatea unei reforme structurale a sistemului de pensii, pentru a asigura sustenabilitatea acestuia pe termen lung și pentru a preveni erodarea pensiilor în viitor.

Reacții și opinii

Declarațiile lui George Simion au fost primite cu interes și susținere din partea publicului, în special a pensionarilor și a familiilor acestora. „Este timpul ca guvernul să ia măsuri concrete pentru a ajuta pensionarii. Ei merită respect și un trai decent,” a declarat un pensionar prezent la conferința de presă.

Totuși, analiștii economici au atras atenția asupra dificultăților de implementare a măsurilor propuse. „Majorarea pensiilor și controlul prețurilor sunt măsuri necesare, dar trebuie să fie sustenabile din punct de vedere financiar. Guvernul trebuie să identifice surse de finanțare și să asigure un echilibru bugetar,” a comentat un expert în economie.

George Simion a adus în discuție o problemă de mare importanță pentru societatea românească, evidențiind dificultățile cu care se confruntă pensionarii din cauza pensiilor mici și a prețurilor mari. Propunerile sale pentru majorarea pensiilor și controlul prețurilor reflectă angajamentul AUR de a îmbunătăți calitatea vieții pentru cei care au muncit o viață întreagă. Rămâne de văzut cum vor răspunde autoritățile la aceste apeluri și dacă măsurile necesare vor fi implementate pentru a asigura un trai decent pentru toți pensionarii.