A început Superbet Chess Classic România, a doua etapă a circuitului internațional Grand Chess Tour (GCT). Care sunt primele partide. FOTO&VIDEO

Bucureștiul va fi capitala mondială a sportului minții de la sfârșitul acestei luni și până pe 5 iulie. Grand Hotel Bucharest (Sala Rondă) a găzduit marți după-amiază ceremonia de deschidere a celei de-a doua etape GCT 2024, de la București. Superbet Chess Classic România, la start! Este a doua etapă a circuitului internațional Grand Chess

A început Superbet Chess Classic România, a doua etapă a circuitului internațional Grand Chess Tour (GCT). Care sunt primele partide. FOTO&VIDEO

Bucureștiul va fi capitala mondială a sportului minții de la sfârșitul acestei luni și până pe 5 iulie.

Grand Hotel Bucharest (Sala Rondă) a găzduit marți după-amiază ceremonia de deschidere a celei de-a doua etape GCT 2024, de la București.

Superbet Chess Classic România, la start! Este a doua etapă a circuitului internațional Grand Chess Tour (GCT)

La ceremonie au participat cei 10 Mari Maeștri – jucătorii acestei etape locale, președinta Fundației Superbet, Augusta Dragic, precum și invitatul special al acestei ediții, diverse personalități publice, foști sportivi și reprezentanți mass-media.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), Viswanathan Anand, şi fosta campioană olimpică la scrimă Ana-Maria Brânză au deschis, marţi, ediţia 2024 a Superbet Chess Classic România, a doua etapă a circuitului internaţional Grand Chess Tour (GCT), care se desfăşoară la Grand Hotel din Bucureşti în perioada 25 iunie-6 iulie.Anand, de cinci ori campion mondial la şah, şi spadasina Ana-Maria Brânză au efectuat prima mutare simbolică a competiţiei la ceremonia de deschidere.

Prima rundă a turneului de la Bucureşti începe, miercuri, de la ora 15:00, la Grand Hotel Bucharest. Conform tragerii la sorţi, partidele care se vor desfăşura miercuri sunt: Alireza Firouzja – Fabiano Caruana, Nodirbek Abdusatorov – Praggnanandhaa Rameshbabu, Maxime Vachier-Lagrave – Ian Nepomniaşci, Gukesh Dommaraju – Bogdan Daniel Deac şi Anish Giri – Wesley So.

Premiile etapei din București ajung la 350.000 de dolari, iar cele ale întregului circuit, la 1,5 milioane de dolari, dintre care 350.000 de dolari pentru etapa de șah clasic și 175.000 dolari pentru fiecare etapă de șah rapid și blitz.

Totodată, ediția din 2024 va beneficia și de un fond de premii bonus, de 275.000 de dolari,

 » Citește toată știrea aici…