Uriașul legendar Ștefan Birtalan a murit la 75 de ani! România își pierde unul dintre marii sportivi

Ștefan Birtalan, unul dintre cei mai mari handbaști români din toate timpurile, a murit luni dimineața, la vârsta de 75 de ani. Acesta a decedat la Spitalul Fundeni, unde era internat în ultima vreme. Ștefan Birtalan este dublu campion mondial, în 1970 și 1974 și a fost medaliat olimpic de trei ori: argint în 1976

Uriașul legendar Ștefan Birtalan a murit la 75 de ani! România își pierde unul dintre marii sportivi

Ștefan Birtalan, unul dintre cei mai mari handbaști români din toate timpurile, a murit luni dimineața, la vârsta de 75 de ani. Acesta a decedat la Spitalul Fundeni, unde era internat în ultima vreme.

Ștefan Birtalan este dublu campion mondial, în 1970 și 1974 și a fost medaliat olimpic de trei ori: argint în 1976 la Montreal și bronz la Munchen și Moscova, în 1972 și 1980.

Vasile Stângă, șoc și lacrimi. „Nu poate să moară aşa repede un asemenea om”

Ștefan Birtalan a jucat timp de 14 ani în naționala României, pentru care a reușit să înscrie 993 de goluri. Totodată, el a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1977.

Fostul mare handbalist fusese supus unui transplant de ficat în 2008 şi era internat de mai mult timp la Spitalul Fundeni din Capitală.

„Lumea e nedreaptă. Nu poate să moară aşa repede un asemenea om. Un om şi un handbalist incredibil. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus plângând, fostul său coleg, Vasile Stângă, conform paginii de Facebook a grupării Steaua Bucureşti.

”Ne-a părăsit un Uriaș! Drum lin, Ștefan Birtalan!”, a mai transmis clubul Steaua.

După ce și-a încheiat cariera de sportiv, Ștefan Birtalan a fost antrenor la Steaua, apoi la echipa națională, și ulteiror conducător și membru în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal.

Ca antrenor, cu Steaua, a fost de șase ori Campion al României și a câștigat trei Cupe ale României.

Ne-a fost rival și prieten. Nu a jucat niciodată pentru noi, dar a fost UNIVERSAL! Un campion rar! Odihnește-te în pace, Ștefan Birtalan! – CS Dinamo

Carieră de top pentru Uriașul handbalului românesc

Născut în Zalău și crescut în Jibou, Ștefan Birtalan a început handbalul la Minerul Baia Mare,

 » Citește toată știrea aici…