Ovidiu Tuduruță a reușit să facă milioane din afaceri suspecte cu statul, obținând contracte publice fără organizarea licitațiilor. Compania sa, Ideas Funding Pack SRL, a avut venituri de peste 23 de milioane de lei între 2022 și 2023, ridicând semne de întrebare cu privire la transparența și corectitudinea procesului de achiziție.

Tuduruță a evitat clarificările cu privire la modul său de operare, refuzând să ofere informații jurnaliștilor și amenințând cu măsuri legale. Suspiciunile cu privire la obținerea contractelor cresc odată cu creșterea veniturilor companiei, iar fragmentarea deliberată a contractelor sugerează evitarea transparenței și competiției în procesul de achiziție.

Colaboratorul apropiat al lui Tuduruță, baronul de Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost suspendat din funcțiile de partid și de la conducerea Consiliului Județean Prahova după ce DNA a început urmărirea penală într-un caz de corupție. Creșterea explozivă a sectorului consultanței ridică întrebări cu privire la modul de obținere a contractelor, iar rentabilitatea semnificativă a companiei în 2023 indică practici discutabile.