Sorana Cîrstea și meciul care l-a făcut pe Ion Țiriac jr. să îmbătrânească: eliminare dureroasă înainte de Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea se află într-o formă slabă înaintea turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului. Cea mai valoroasă jucătoare română de tenis a momentului a pierdut în primul tur la Birmingham, eșec care l-a îmbătrânit pe Ion Țiriac jr. Cîrstea a ratat două mingi de set cu

Sorana Cîrstea și meciul care l-a făcut pe Ion Țiriac jr. să îmbătrânească: eliminare dureroasă înainte de Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea se află într-o formă slabă înaintea turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului.

Cea mai valoroasă jucătoare română de tenis a momentului a pierdut în primul tur la Birmingham, eșec care l-a îmbătrânit pe Ion Țiriac jr.

Cîrstea a ratat două mingi de set cu Lin Zhu, după care a fost eliminată

Al treilea turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Wimbledon, are loc între 1 și 14 iulie, motiv pentru care jucătorii evoluează în această perioadă la competiții pe zgură, pentru a se onișnui cu suprafața. Este și cazul Soranei Cîrstea, prezentă pe tabloul principal la Birmingham.Românca, aflată pe locul 29 mondial și desemnată a treia favorită a competiției, a avut în turul 1 o adversară mult mai slab cotată în ierarhia mondială, pe chinezoaica Lun Zhu (54 WTA).

Cu toate acestea, Sorana a pierdut cu 6-7 (2), 2-6, la capătul unei partide care a durat 98 de minute. În primul set s-a mers cap la cap până la 4-4. Cîrstea a preluat conducerea, după care a avut două mingi de set pe serviciul adversarei, dar le-a ratat. Până la urmă s-a ajuns la tie-break, controlat clar de sportiva din Asia.

Cîrstea riscă să coboare mai jos de locul 32 în clasamentul WTA

Partea a doua a confruntării a fost una fără istoric. Lin Zhu s-a distanțat la 3-1, a salvat o minge de break, iar la 5-2 a confertit în punct a doua minge de meci, pe serviciul Soranei.

A fost primul duel direct, iar în turul următor chinezoaica o va întâlni pe australianca Alja Tomljanovic (190 WTA), care a trecut fără emoții,

 » Citește toată știrea aici…