Consiliul Județean Suceava a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnic-economici pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului, cu o valoare de 539 de milioane de euro. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a evitat votul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru a preveni un conflict de interese, delegând această responsabilitate vicepreședintelui CJ Suceava, Vasile Tofan.

Șoseaua de centură este proiectată ca o autostradă montană, cu o lungime de 10.142,04 m, viteză de proiectare de 100 km/h, două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare și staționare de urgență, o zonă mediană, cu o lățime totală a platformei de 23,50 m. Proiectul include 8 poduri, pasaje și viaducte cu o lungime totală de aproape 5,5 kilometri, cu o valoare totală a investiției de 2,698 miliarde de lei, aproximativ 539 de milioane de euro.

Șoseaua de centură va trece prin trei localități, Gura Humorului, Frasin și Păltinoasa, între drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava și intersecția dintre DN 17 și DN 2E. Durata estimată de proiectare este de șase luni, iar execuția va dura 30 de luni. Proiectul este parte a Planului Investițional aprobat de Guvern și este considerat o lucrare reprezentativă pentru infrastructura rutieră din județul Suceava. Este o investiție necesară și urgentă, având în vedere aglomerările de trafic și creșterea duratei călătoriilor pe drumul național 17.