Mihaela Buzărnescu, prinsă dopată după turneul din Mexic. Prima reacție a celor de la ANAD despre situația jucătoarei din România: „Un caz atipic!”

Mihaela Buzărnescu a povestit cum în urmă cu trei ani a fost testată pozitiv la un turneu din Mexic. Agenția Națională Anti-Doping a venit cu o reacție după dezvăluirea jucătoarei născute la București. Prima reacție a Agenției Naționale Anti-Doping după ce Mihaela Buzărnescu a fost prinsă dopată În timpul turneului de la Guadalajara din 2021

Mihaela Buzărnescu, prinsă dopată după turneul din Mexic. Prima reacție a celor de la ANAD despre situația jucătoarei din România: „Un caz atipic!”

Mihaela Buzărnescu a povestit cum în urmă cu trei ani a fost testată pozitiv la un turneu din Mexic.

Agenția Națională Anti-Doping a venit cu o reacție după dezvăluirea jucătoarei născute la București.

Prima reacție a Agenției Naționale Anti-Doping după ce Mihaela Buzărnescu a fost prinsă dopată

În timpul turneului de la Guadalajara din 2021, Mihaela Buzărnescu a ieșit pozitiv la un test doping. Totuși, fiind vorba de un caz particular, românca a scăpat fără suspendare. Agenția Națională Anti-Doping a reacționat la cazul de dopaj al jucătoarei născute la București.

Surse din cadrul ANAD au încadrat ipostaza respectivă în tipologia cazurilor atipice.

„Nu este obligatoriu să știm pentru cazurile atipice. Mai mult ca sigur că a avut o probă cu clenbuterol până în 5ng/ml și se raportează ca rezultat atipic, adică nu este pozitiv.

Se demarează o investigație și sportivul/sportiva trebuie să facă dovada că a călătorit în acele zone, cum a ingerat și alte dovezi care să fie evaluate de autoritatea de gestionare a rezultatelor.Exista o notă de informare a WADA pe contaminarea cu clenbuterol și alte substanțe, lucrurile sunt explicate acolo”, au transmis reprezentanți de-ai Agenției Naționale Anti-Doping, potrivit GSP.

Mihaela Buzărnescu, dezvăluiri șocante despre cazul său de dopaj: „Au făcut cercetări după și s-a dovedit că era din cauza asta”

Contaminarea s-ar fi produs din cauza cărnii de pui pe care Mihaela Buzărnescu a primit-o la concurs.

„O singură dată mi s-a întâmplat să-mi iasă o testare pozitivă, într-o cantitate mică. Eram în Mexic, la un turneu WTA. Acolo, carnea de pui era contaminată, trebuia să avem grijă la ce mâncăm, era scris asta peste tot.

 » Citește toată știrea aici…