Începe spectacolul la Madrid! Care este prima jucătoare din România care intră pe teren la turneul din capitala Spaniei

Turneul WTA 1000 de la Madrid, prima mare competiție a anului programată în Europa pe zgură începe astăzi în capitala Spaniei, iar Irina Begu este prima jucătoare din România care va intra pe teren. Sorana Cîrstea (calificată direct în turul 2), Ana Bogdan, Irina Begu și Jaqueline Cristian (în calificări) sunt reprezentantele României la competiția

Începe spectacolul la Madrid! Care este prima jucătoare din România care intră pe teren la turneul din capitala Spaniei

Turneul WTA 1000 de la Madrid, prima mare competiție a anului programată în Europa pe zgură începe astăzi în capitala Spaniei, iar Irina Begu este prima jucătoare din România care va intra pe teren.

Sorana Cîrstea (calificată direct în turul 2), Ana Bogdan, Irina Begu și Jaqueline Cristian (în calificări) sunt reprezentantele României la competiția din capitala Spaniei, în absența Simonei Halep, care a refuzat din motive medicale wild card-ul oferit de organizatori.

Irina Begu o va întâlni pe Linda Fruhvirtova

Azi, în jurul orei 15.00, Irina Begu (128 WTA), care a fost admisă pe tablou principal în baza clasamentului protejat, o va întâlni pe Linda Fruhvirtova din Cehia (146 WTA), tânăra de 18 ani fiind deținătoare de wild card.Begu a lipsit mai bine de șapte luni din tenis, din cauza unei accidentări, dar a revenit la un turneu ITF, unde a ajuns până în finală.

Tot marți, dar după ora 17.00, va intra pe teren și Ana Bogdan (64 WTA), împotriva chinezoaicei Wang Xiyu (52 WTA), câștigătoarea urmând să joace cu liderul mondial, poloneza Iga Swiatek.

Sorana Cîrstea intră direct în turul al doilea

Ana Bogdan se află pe aceeași parte a tabloului cu Sorana Cîrstea, care are liber în turul I, grație locului 30 WTA pe care îl ocupă.

Cîrstea va întâlni învingătoarea duelului Alexandra Eala (Filipine) – Lesia Țurenko (Ucraina), iar apoi în calea ei va ieși tot Iga Swiatek.

Prezența Soranei direct în turul al doilea îi garantează un câștig de 30.000 de euro, dar dacă trece în turul III cecul se ridică la 51.660 de euro.

Jaqueline Cristian joacă azi în ultimul tur al calificărilor

România ar putea avea chiar trei patru jucătoare pe tabloul principal.

 » Citește toată știrea aici…