Decizia UEFA în cazul Istvan Kovacs! Poate părea o pedeapsă, dar înseamnă cu totul altceva

Cei de la UEFA au luat o hotărâre în cazul arbitrului român Istvan Kovacs! Deși ar putea părea a fi o sancțiune, este vorba despre cu totul altceva. Istvan Kovacs a fost delegat la partida Slovenia – Serbia, scor 1-1, din grupa C, iar mai apoi la Cehia – Turcia, scor 1-2, din grupa F.

Decizia UEFA în cazul Istvan Kovacs! Poate părea o pedeapsă, dar înseamnă cu totul altceva

Cei de la UEFA au luat o hotărâre în cazul arbitrului român Istvan Kovacs! Deși ar putea părea a fi o sancțiune, este vorba despre cu totul altceva.

Istvan Kovacs a fost delegat la partida Slovenia – Serbia, scor 1-1, din grupa C, iar mai apoi la Cehia – Turcia, scor 1-2, din grupa F. În urma celei de-a doua confruntări, arbitrul din Carei a atins o bornă istorică la EURO 2024.

Hotărârea luată de UEFA în legătură cu Istvan Kovacs! Deși pare a fi o pedeapsă, înseamnă, de fapt, altceva

Centralul român a dictat nu mai puțin de 18 cartonașe galbene și alte două roșii, o premieră istorică la Campionatul European.

Reprezentativa Cehiei a fost în inferioritate numerică încă din minutul 20 al duelului cu turcii, Barak fiind eliminat din meci din pricina cumulului de cartonașe.La sfârșitul partidei, căpitanul selecționatei Cehiei, Tomas Soucek, l-a atacat pe arbitrul Istvan Kovacs.

„Este o treabă bună că acum doar căpitanii pot discuta cu arbitrii, însă am vorbit și cu căpitanul Turciei și amândoi am fost de acord că acest arbitru a fost atât de arogant încât nu a vrut să discute cu căpitanii.

Un arbitru bun e cel care nu se vede. Cel din seara asta a vrut să fie omul meciului, ceea ce e regretabil. E păcat, însă nu a fost vorba doar despre asta”, a declarat Tomas Soucek.

UEFA a venit cu lista centralilor ce vor fi delegați la meciurile din optimile Campionatului European

Mai nou, UEFA a transmis care au fost arbitrii delegați la partidele din optimile EURO, numele lui Istvan Kovacs lipsind din lista elaborată de forul continental, dar asta nu pentru că a arbitrat prost.

„Sunt decizii luate pe baza calității prestațiilor pe care le-au avut. Unii arbitri nu au fost delegați nu pentru că s-au descurcat prost, ci pentru că alții au fost mai buni.

Unele brigăzi au condus un meci, altele două, altele vor avea trei,

 » Citește mai mult…