Cum se trag sforile pentru obținerea unui wildcard și cum poate fi afectată Simona Halep de „datoriile” turneelor de Grand Slam față de anumite țări

Revenită în circuitul WTA la jumătatea lunii martie, Simona Halep poate fi afectată din cauza modului în care se învârt wildcard-urile la turneele de Mare Șlem. Fostul antrenor al româncei a spus cum se dau wildcard-urile la turneele de Mare Șlem și de ce sunt șanse mari ca Simona Halep să joace la Wimbledon. Simona

Cum se trag sforile pentru obținerea unui wildcard și cum poate fi afectată Simona Halep de „datoriile” turneelor de Grand Slam față de anumite țări

Revenită în circuitul WTA la jumătatea lunii martie, Simona Halep poate fi afectată din cauza modului în care se învârt wildcard-urile la turneele de Mare Șlem.

Fostul antrenor al româncei a spus cum se dau wildcard-urile la turneele de Mare Șlem și de ce sunt șanse mari ca Simona Halep să joace la Wimbledon.

Simona Halep ar putea fi afectată de „datoriile” turneelor de Grand Slam în ceea ce privește wildcard-urile

De când a revenit în circuitul WTA, la jumătatea lunii martie, Simona a jucat un singur meci, în primul tur la Miami, când a fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 6-1, 4-6, 3-6. Ulterior a primit wildcard la mai multe turnee, dar a declarat forfait deoarece organismul ei nu se obișnuise cu efortul intens.Nadia Comăneci a făcut lobby pentru ca dubla câștigătoare de turnee de Mare Șlem să primească invitație la Roland Garros, dar se pare că acest lucru nu se va întâmpla. Detalii a dat fostul antrenor al Simonei, Artemon Apostu-Efremov.

„Sunt turnee care vor dori să îi ofere Simonei wildcard, iar altele nu vor dori sau nu vor putea. De exemplu, la Grand Slam, ele sunt decise mult mai devreme, au niște obligații, niște schimburi de făcut cu Australia, cu SUA – cum e cazul turneului de la Roland Garros.

Doar Wimbledonul are o politică autonomă; celelalte cooperează. Fiecare are dreptul la părerea lui. Nu trebuie să o judecăm, putem să o acceptăm”, a spus el, potrivit sport.ro.

Simona Halep a câștigat trei turnee, inclusiv cel de la Roma, când a fost antrenată de Apostu-Efremov

Efremov și Halep au colaborat timp de un an și jumătate, până în mai 2021. A fost o perioadă dură, marcată de pandemia de covid-19. Multe turnee au fost amânate sau anulate, românca participând la doar trei competiții după luna martie a anului 2020.

Toate au fost pe zgură, iar românca a câștigat două dintre ele. S-a impus la Praga, învingând-o în ultimul act pe belgianca Elise Mertens cu 6-2,

 » Citește mai mult…