Simone Tempestini are concurență la Sibiu. Raul Badiu revine în raliul său de casă

Câștigătorul primei etapei a sezonului din Campionatul Națonal de Raliuri, Raul Badiu, revine în competiții după ce a lipsit la ultimele două raliuri și va lua startul la Sibiu, în acest weekend, în etapa sa de casă. Pilotul sibian a început sezonul cu stil și a câștigat clar prima rundă, din Harghita, însă în cea

Simone Tempestini are concurență la Sibiu. Raul Badiu revine în raliul său de casă

Câștigătorul primei etapei a sezonului din Campionatul Națonal de Raliuri, Raul Badiu, revine în competiții după ce a lipsit la ultimele două raliuri și va lua startul la Sibiu, în acest weekend, în etapa sa de casă.

Pilotul sibian a început sezonul cu stil și a câștigat clar prima rundă, din Harghita, însă în cea de-a doua, din Argeș, când fusese cel mai rapid la shakedown și al doilea pe Transfăgărășan, a ieșit în decor și a abandonat.

Tempestini  se bate cu Raul Badiu pentru titlu

Din cauza lipsei bugetului, mașina Skoda Fabia Rally2 a lui Badiu nu a putut fi remediată în timp util, astfel că fostul reprezentant al României în Campionatul Mondial de Raliuri a ratat etapele din Maramureș și Cluj, ieșind din calculele pentru titlu.Acesta va reveni însă acasă, la Sibiu, în prima etapă de macadam a sezonului în Campionatul Național de Raliuri Betano. Considerat unul dintre cei mai talentați piloți români, Badiu a concurat anul trecut pentru prima oară cu un model Rally2 chiar pe acest traseu și a terminat al treilea.

Acum, sibianul este hotărât să lupte pentru victorie cu Simone Tempestini, cel care a câștigat ultimele 4 ediții ale raliului și totodată este lider autoritar al campionatului la mijlocul sezonului.

10 probe speciale sâmbătă și duminică

„Eu îmi doresc să câștig raliul, ar fi o mare bucurie să obțină o victorie acasă, în fața sibienilor mei. Chiar dacă nu am mai concurat de un an pe această suprafață, eu plec încrezător în această cursă”, a spus Badiu.

Pilotul care de-a lungul anilor a câștigat titlul la juniori, dar și Cupa Dacia sau Suzuki, a anunțat că AutoKlass i s-a alăturat pentru acest raliu pentru a putea lua startul.

„Sunt foarte motivat, abia aștept să înceapă etapa, mai ales că vor fi 70 de echipaje din 6 țări, dar și 12 modele Rally2 la start. Va fi un spectacol automobilistic autentic”, a adăugat Badiu.

Raliul va debuta vineri după-amiază cu ultimele antrenamente,

 » Citește mai mult…