Oamenii din spatele USR au făcut milioane la Bacău, preluând prin documente false cel mai mare hotel din Slănic Moldova și cel mai mare centru comercial din Bacău. Leonard Bulai, afaceriștii Aurel și Sergiu Chirapleș, și un fost bancher sunt implicați în aceste scheme financiare cu iz penal.

Leonard Bulai este cheia în combinațiile de preluare ostilă a firmelor locale cu probleme financiare, inclusiv în bănci sau la Casa Județeană de Sănătate. Un exemplu este preluarea hotelului Perla cunoscut drept Perla Moldovei din Slănic Moldova, unde Bulai și alții au păcălit proprietara hotelului cu un contract de cesiune fără tranșe stabilite.

Într-un alt caz, Bulai a fost implicat în preluarea firmei care deține cel mai mare centru comercial din Bacău. Lucian Viziteu, primarul Bacăului, a fost implicat în scandaluri penale, inclusiv angajări fictive și acuzații de deturnare de fonduri europene. Andreea Cochior, secretara edilului, a fost condamnată pentru faptele sale, iar Viziteu a scăpat de răspunderea penală.