Județul Bistrița Năsăud este caracterizat de corupție și de gestionarea defectuoasă a resurselor publice. Baronul local, Radu Moldovan, a condus județul timp de 12 ani și a făcut ca acesta să devină un teritoriu neglijat și sărac. Lipsesc investițiile, iar banii sunt furați de către firmele controlate de baron. Oamenii sunt nevoiți să se mute în alte zone, precum Cluj sau Occidentul, pentru a-și găsi un trai mai bun.

Radu Moldovan este descris ca un politician trădător, schimbându-și alianțele în funcție de interesele sale personale. Acesta a ocupat diferite poziții în cadrul PSD, dar a fost mereu dispus să își trădeze colegii pentru a-și asigura puterea. Se anticipează că va face același lucru și în viitorul apropiat.

Un exemplu de corupție este numirea fratelui lui Radu Moldovan într-o poziție de conducere într-o companie de apă locală. Această numire a fost făcută în mod netransparent și cu încălcarea regulilor de protecție a datelor personale. Aceasta este doar una dintre multele acțiuni prin care baronul PSD își favorizează familia și neamurile.

Județul Bistrița Năsăud a suferit mult din cauza privatizărilor defectuoase și a gestionării proaste a fabricilor și a companiilor. Numeroase societăți comerciale au fost privatizate și apoi falimentate, lăsând mii de oameni fără locuri de muncă. Fabrici importante, precum Combinatul de Prelucrare a Lemnului și fabrica de pâine Mopan, au fost distruse pentru a face loc altor proiecte, în timp ce terenurile lor au fost revendicate sau vândute la prețuri derizorii.

Procesul de privatizare, care ar fi trebuit să stimuleze economia, s-a dovedit a fi o sursă de corupție și devalizare. Politicienii din PSD și PNL, împreună cu așa-zișii investitori, au profitat de această situație pentru a-și îmbogăți propriile buzunare, în timp ce județul a fost lăsat în ruină.