Președintele Klaus Iohannis regretă vizita la Casa Albă, deoarece a primit o comandă de la președintele Biden de a da Ucrainei sisteme Patriot. Această comandă poate aduce acuzații de Înaltă Trădare. Președintele român a fost agitat în conferința de presă de după întrevederea cu Biden. De la începutul conflictului din Ucraina, s-a discutat despre livrarea de sisteme HIMARS și Patriot pentru a apăra teritoriul de rachetele rusești.

România a comandat șapte rachete Patriot, dar a primit doar patru, dintre care doar una este operațională. Statele vestice ezită să livreze astfel de sisteme, deoarece înțeleg consecințele răzbunării rușilor. Pentagonul a cerut României să ofere Ucrainei singura noastră rachetă Patriot. Există ezitări în livrarea acestor sisteme, deoarece ele fac parte din sistemul național de apărare antiaeriană. Președintele Iohannis a intrat în contact direct cu președintele Biden, care i-a cerut să submineze capacitatea de apărare a României prin transferul unor sisteme Patriot către Ucraina. Aceasta poate fi considerată subminarea capacității de apărare a propriei țări.

Liderii României pot fi anchetați pentru subminarea capacității de apărare a statului. Președintele Iohannis a realizat că primirea la Casa Albă poate avea consecințe costisitoare.