Tribunalul București a prelungit controlul judiciar și a menținut interdicția de a-și exercita funcția în cazul șefului Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru că acesta ar fi comis faptele de corupție tocmai în exercitarea funcției publice. Interdicția nu l-a împiedicat pe Dumitrescu să candideze pentru un nou mandat, contracandidatul său fiind Virgiliu Nanu de la PSD. Motivarea deciziei conține informații despre afaceriști și funcționari care ar fi beneficiat de influența lui Dumitrescu.

Printre numele implicate se regăsesc Daniel Dunăreanu, Vasile Viorel Grigore, Traian Larionesi, Daniel Pițurlea, Nicolae Onea, Vlad-Ionel Vameșu și Iulian Gheorghe. Aceștia sunt descriși ca fiind conectați la rețeaua lui Dumitrescu și implicați în obținerea preferențială a contractelor publice. Informațiile din motivare arată că acești afaceriști ar fi beneficiat de influența lui Dumitrescu pentru a obține contracte publice, iar unii dintre ei au fost implicați în dosare de corupție sau fraudă cu fonduri europene.

Aceste detalii arată că există o rețea complexă de influență și corupție în care sunt implicați atât politicieni, cât și afaceriști și funcționari publici. Motivarea deciziei de prelungire a controlului judiciar oferă o imagine detaliată a modului în care acești actori interacționează și obțin beneficii din relațiile lor. Este important de menționat că aceste informații sunt doar o parte din rețeaua de corupție și influență descrisă în documentul citat de judecător.