În prezent, PNL are candidați în orașe și județe care sunt trimiși în judecată pentru fapte de corupție, cu prejudicii calculate la zeci de milioane de euro. Printre aceștia se numără Mihai Chirica, Costel Alexe, Nicolae Robu și Silviu Gheorghe. De asemenea, PSD și USR au candidați cu probleme penale, însă într-o proporție mai mică decât PNL.

Mihai Chirica, primarul Iașului, a fost trimis în judecată de trei ori, fiind acuzat de un prejudiciu de 12 milioane de euro. Costel Alexe, fost ministru și președinte al Consiliului Județean Iași, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și luare de mită. Nicolae Robu, fost primar al Timișoarei, este acuzat de abuz în serviciu cu un prejudiciu de 42 milioane lei. Silviu Gheorghe, primarul din Otopeni, este acuzat de abuz în serviciu cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei.

Pe lângă aceștia, pe listele PNL mai sunt doi candidați cu dosare penale în lucru la parchete. De asemenea, PSD are un candidat trimis în judecată pentru încercarea de a obține informații confidențiale. USR are și ei candidați cu probleme penale, precum Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, și Vlad Voiculescu, acuzat de comandarea excesivă de vaccinuri anti-Covid.