Județul Bacău a fost un important centru industrial înainte de 1989, datorită poziției strategice și resurselor umane și naturale. Cu toate acestea, în ultimii 34 de ani, industria a fost distrusă de PSD și PNL, ducând la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă și la creșterea migrației, șomajului și sărăciei. Fabricile importante, precum cea de bere Lichior Margineni și cea de hârtie Letea, au fost închise, iar județul a devenit o colonie de consum.

În trecut, Bacăul era cunoscut pentru producția diversificată, inclusiv hârtie, sodă caustică, îngrășăminte chimice, benzine, motorine, păcură, țesături de lână, cauciuc sintetic, acid sulfuric și cherestea. Exploatarea țițeiului și a gazelor naturale era un alt atu, cu companii precum S.C. Foraje Sonde S.A. Zemeș și S.C. Foresco S.A. Tg. Ocna.

Cele două rafinării din zonă, Rafo Onești și Petrochimic Borzești, erau esențiale pentru prelucrarea țițeiului. În plus, județul găzduia o serie de alte companii importante, precum Salina Tg. Ocna Bacău, Avicola, Diana Forest S.A., Electrocentrale Borzești și altele. Cu toate acestea, toate acestea au fost distruse, lăsând județul în ruină.

În concluzie, PSD și PNL au contribuit la prăbușirea industriei din Bacău și la transformarea județului într-un loc marcat de sărăcie și lipsă de perspective. Este o poveste tristă a declinului economic și social, care a afectat grav comunitatea locală.