Guvernul se împrumută pentru a plăti salarii şi pensii, dar a aprobat vouchere de vacanţă şi sărbători în valoare de 5.000 lei pentru bugetarii unei companii care nu a realizat încă mare lucru. Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a fost înfiinţată în aprilie 2023, dar proiectele majore precum autostrăzile A3 Ploieşti – Braşov sau A8 Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni vor fi preluate abia în iunie 2024.

Un protocol a fost semnat între CNAIR şi CNIR pentru preluarea proiectelor, iar bugetul CNIR pentru 2024 este de 34,247 milioane lei. Salariile angajaţilor CNIR sunt în medie de 3.500 € pe lună, cu diverse bonusuri şi vouchere. Aceştia primesc tichete cadou cu ocazia unor evenimente precum Ziua Femeii, Sărbătorile Pascale, Ziua copilului sau Crăciunul.

De asemenea, angajaţii beneficiază de vouchere de vacanţă în valoare de un salariu minim pe economie, respectiv 3300 lei pe an. Bugetul CNIR pentru salarii este de 2,8 milioane € în 2024, iar majorările salariale sunt reglementate în funcţie de diverse criterii şi activităţi desfăşurate.