Vasile Stângă, devastat după moartea lui Ștefan Birtalan! „O mare, mare pierdere”

Vasile Stângă (67 de ani), cel mai prolific marcator din istoria naționalei României de handbal masculin, cu 1414 goluri trecute în dreptul numelui său, este devastat după moartea lui Ștefan Birtalan. Cei doi au fost colegi de echipă în generația care a fost medialată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova, în anul 1980.

Vasile Stângă, devastat după moartea lui Ștefan Birtalan! „O mare, mare pierdere”

Vasile Stângă (67 de ani), cel mai prolific marcator din istoria naționalei României de handbal masculin, cu 1414 goluri trecute în dreptul numelui său, este devastat după moartea lui Ștefan Birtalan.

Cei doi au fost colegi de echipă în generația care a fost medialată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova, în anul 1980. Ștefan Birtalan a încetat din viață la Spitalul Fundeni, unde era internat din cauza unor probleme medicale.

Prima reacție a lui Vasile Stângă după moartea lui Ștefan Birtalan. Golgheterul all-time al naționalei de handbal masculin e devastat

Luni, 27 mai 2024, o veste tristă a lovit întreg sportul din România. Este doliu național, după ce Ștefan Birtalan, uriașul legendar din naționala de handbal masculin, a murit la vârsta de 75 de ani.Birtalan a fost și va rămâne pentru totdeauna unul dintre cei mai mari handbaliști români, fiind desemnat cu titlul de „sportivul anului în România” în repetate rânduri. Mai precis, în anii 1974, 1976 și 1977. Ștefan Birtalan a contribuit la obținerea unor rezultate remarcabile pentru România, între care cucerirea unei medalii de argint la Jocurile Olimpice din 1976, Montreal, și a două medalii de bronz la Jocurile Olimpice din 1972 și 1980, Munchen și Moscova.

La JO de la Moscova, din 1980, Ștefan Birtalan a fost coleg de echipă și cu Vasile Stângă, golgheterul all-time al naționalei României de handbal masculin. La auzul veștii că bunul său prieten a încetat din viață, Stângă s-a declarat devastat. Într-o scurtă reacție pe care a transmis-o prin intermediul ProSport, acesta a precizatt:

O mare, mare pierdere pentru lumea handbalului romanesc. M-a anunțat fiul lui, mi-a dat mesaj ca Ștefan Birtalan a murit la 06:00 dimineața. O mare tragedie s-a întâmplat! Era foarte bolnav, i-a cedat ficatul, era mereu în spital. Dumnezeu să-l ierte“, a spus fostul campion mondial Vasile Stîngă, pentru ProSport.

Ștefan Birtalan a fost supus unui transplant de ficat în 2008

Ștefan Birtalan se confrunta cu mai multe afecțiuni medicale de foarte mulți ani.

 » Citește mai mult…