Cinci din șase jucătoare românce, eliminate în primul tur al calificărilor de la Australian Open

Calificările pentru primul grand șlam al anului se desfășoară în perioada 10-13 ianuarie, la Doha (masculin) și Dubai (feminin). AusOpen va avea loc între 8 și 21 februarie, la Melbourne.

Conform news.ro, ultima jucătoare din România care a intrat în calificările pentru tabloul principal al Australian Open, Jaqueline Cristian, locul 168 WTA, a fost eliminată în prima manșă

Cristian a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-4, 6-4, de sportiva canadiană Rebecca Marino, locul 312 WTA, după aproape 70 de minute de joc.

Jucătoarele eliminate în primul tur primesc un premiu de 25.000 de dolari australieni (aproape 16.000 de euro) fiecare și câte două puncte WTA.

Cinci din cele șase românce prezente pe tabloul preliminar au pierdut în primul țur, Jaqueline Cristian, Laura Ioana Paar, Monica Niculescu, Irina Bara și Gabriela Talaba.

Doar Mihaela Buzarnescu a trecut în manșa a doua, fază în care va evolua cu Claire Liu din SUA, locul 218 WTA.

La masculin, Marius Copil, numărul 216 mondial, evoluează, la oră transmiterii acestei știri, împotriva australianului Dane Sweeny, locul 794 ATP, beneficiar al unui wild card, în primul tur preliminar al Australian Open.

Author: Sport Redacția