Care au fost sancțiunile pentru o companie chineză care folosea ilegal numele lui Michael Jordan

Qiaodan Sports Co. Ltd., un producător chinez de îmbrăcăminte sportivă și încălțăminte, ar trebui să despăgubească reclamantul cu 300.000 de yuani (aproximativ 46.000 de dolari SUA) pentru „afectare emoțională” și alți 50.000 de yuani drept cheltuieli de judecată, conform hotărârii pronunțate în prima instanță de Curtea Populară Intermediară nr. 2 din Shanghai.

Legenda baschetului american Michael Jordan a câștigat miercuri un proces, la Shanghai, cu o companie chineză, care va trebui să-și ceară scuze și să compenseze utilizarea neautorizată a numelui fostului jucător din NBA, scrie Xinhua, conform agerpres.ro.

„Qiaodan” este traducerea din chineză a numelui Jordan.

Instanța a ordonat companiei să înceteze utilizarea caracterelor chineze ”Qiao Dan” pe produsele companiei și să specifice faptul că numele fostului baschetbalist nord-american nu are nicio legătură cu articolele vândute de companie.

De asemenea, compania trebuie să-i ceară scuze, în mass-media, lui Michael Jordan pentru folosirea nepermisă a numelui.

Michael Jordan, care în februarie va împlini 58 de ani, este acționarul majoritar la clubul Charlotte Hornets, care evoluează în ligă profesionistă nord-americană de baschet. El a fost inclus în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame în 2009, după o carieră de 15 sezoane la Chicago Bulls, cu care a câștigat de șase ori NBA, și Washington Wizards.

Author: Sport Redacția