A fost reținut fostul patron din Liga 1. Are trei capete de acuzare în cazul de care vorbeşte toată România de câteva zile

Adrian Marțian, omul care a condus UTA Arad timp de doi ani, între 2013 și 2015, a fost reținut de polițiști. Acuzațiile care i se aduc vizează cazul intens mediatizat în ultimele zile. Vorbim, evident, despre dispariția celor trei copii ai săi, două fete și un băiat, alături de care a fost găsit în Serbia.

A fost reținut fostul patron din Liga 1. Are trei capete de acuzare în cazul de care vorbeşte toată România de câteva zile

Adrian Marțian, omul care a condus UTA Arad timp de doi ani, între 2013 și 2015, a fost reținut de polițiști. Acuzațiile care i se aduc vizează cazul intens mediatizat în ultimele zile.

Vorbim, evident, despre dispariția celor trei copii ai săi, două fete și un băiat, alături de care a fost găsit în Serbia. Între timp, autoritățile române au finalizat procedura de extrădare.

Adrian Marțian, reținut pentru 24 de ore după ce a fost găsit în Serbia, alături de copii

Acuzat de nerespectarea încredințării minorilor, inducerea în eroare a autorităților, fiindcă el a fost cel care a anunțat dispariția minorilor, precum și participarea la trecerea ilegală a frontierei, Marțian a ajuns la Centrul de Reținere și arestare Preventivă Deva. Urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, s-a decis plasarea celor trei copii într-o unitate din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara. Polițiști, jandarmi, precum și angajaţi ISU cu drone şi câini de urmă au participat din 14 octombrie, când au fost dați în urmărire națională, la operațiunile de căutare.

Omul de afaceri a fost reținut joi, 17 octombrie, în jurul orei 14:30, după activarea cartelei telefonice cumpărate dintr-un un magazin din Serbia. Doar 15 minute au trecut până când polițiștii l-au oprit în trafic și i-au cerut să se legitimeze, primind confirmarea că este tatăl celor trei copii dați dispăruți, care se aflau alături de el. Informațiile au fost comunicate ulterior de viceprim-ministrul și ministrul de interne sârb, Ivica Dacic, omologului său din România, Cătălin Predoiu.

Mesajul transmis de copii mamei: „Nu vrem la tine, vrem la tati, să fim toţi trei”

La scurt timp după dispariție, în mediul online a fost publicat un videoclip prin care copiii i-au transmis un mesaj mamei: că sunt în siguranță și își doresc să locuiască împreună cu tatăl, care a pierdut procesul pentru custodie.

„15 octombrie 2024. Roxana, degeaba ai pus pe oamenii ăştia să ne ia să ne ducă la tine, noi nu vrem la tine.

 » Citește mai mult…