Maria Sharapova, în Hall of Fame: suspendarea pentru dopaj e singurul impediment ca rusoaica să intre definitiv în istoria tenisului feminin

Singurul impediment pentru ca Maria Sharapova să fie introdusă în Hall of Fame este suspendarea pentru dopaj primită în 2016. Fosta mare jucătoare rusă de tenis Maria Sharapova este principala favorită a fanilor în ceea ce privește introducerea în Hall of Fame. Maria Sharapova va intra definitiv în istoria tenisului feminin, dacă va fi introdusă

Maria Sharapova, în Hall of Fame: suspendarea pentru dopaj e singurul impediment ca rusoaica să intre definitiv în istoria tenisului feminin

Singurul impediment pentru ca Maria Sharapova să fie introdusă în Hall of Fame este suspendarea pentru dopaj primită în 2016.

Fosta mare jucătoare rusă de tenis Maria Sharapova este principala favorită a fanilor în ceea ce privește introducerea în Hall of Fame.

Maria Sharapova va intra definitiv în istoria tenisului feminin, dacă va fi introdusă în Hall of Fame

Retrasă din activitate în 2020, fosta jucătoare rusă de tenis Maria Sharapova a fost propusă pentru a fi introdusă în Hall of Fame. Lucrurile nu sunt, însă, atât de simple, iar orice sportiv care va avea parte de respectiva onoare trebuie să depășească mai multe etape.

De prima a trecut relativ repede, deoarece fanii sunt de acord ca deținătoarea a cinci trofee de Mare Șlem să ajungă în Hall of Fame. Urmează, însă, examinarea unor comisii de specialitate, care vor aproba sau respinge propunerea.

Reputatul jurnalist Jon Wertheim consideră că un test pozitiv al unui jucător, la substanțe interzise, nu ar trebui să fie motiv de blocare a drumului către Hall of Fame, dar recunoaște că acest lucru este o pată pe imaginea lui.




Maria Sharapova merită să fie inclusă în Hall of Fame

Wertheim se referă concret la cazul Mariei Sharapova, care într-o primă fază a justificat prezența meldoniumului în organismul ei prin faptul că nu citise e-mail-ul primit de la WTA, în care era informată că substanța a devenit interzisă.

„Fără a fi de acord cu utilizarea acelor substanțe, în unele cazuri – acesta fiind unul dintre ele – nu ar trebui să fie criteriu de eliminare pentru eligibilitatea în Hall of Fame.

S-a făcut de rușine Maria Sharapova, atât cu testul pozitiv, cât și cu alibiul ei neglijent,

 » Citește toată știrea aici…